De Lichtaartse Kwezel

Het is de bedoeling dat de Lichtaartse kwezel terug is voor lange tijd. We hebben alvast optie op meerdere hectoliters per jaar. 

DE LICHTAARTSE KWEZEL

Gebrouwen met  de fijn geselecteerd gerstemout van de Belgische mouterij Dingemans.

Tijdens het koken wordt Saaz hop toegevoegd waardoor een fijne aromatische bitterheid wordt bekomen. hop is een natuurlijk bewaarmiddel.

Nagisting in de fles , van het ongefilterde bier, gebeurt in een verwarmde kamer. Dit geeft een extra smaak aan het bier Op de bodem van de fles vormt zich een bezinksel rijk aan vitamine b

in een goede kelder kan u de flessen Lichtaartse Kwezel best rechtstaande bewaren, dit opdat de gist zich op de bodem van de fles  zou vastzetten. bij voorkeur de fles enkele dagen laten rusten alvorens tot degustatie over te gaan . giet de fles helemaal leeg indien u van de gist wil genieten. inschenken op +/- 4-6 ° en heeft een alcoholgehalte van om  en bij de 7°

De Lichtaartse Kwezel komt na vele jaren weer tot leven en is beschikbaar in stevige flessen van 3/4 liter . we bieden ook een geschenkverpakking aan met 2 flessen en een glas of je drinkt hem gewoon van t’vat .

We danken deze realisatie aan de expertise van de brouwerij ‘ De Vlier ‘ olv Marc Andries die het brouwen op zich neemt . 

Na bijna 20 jaar afwezigheid terug in het leven geroepen, daar moet je een echte Kwezel voor zijn!!!

Vandaag 16 september herrijst de Lichtaartse Kwezel, precies vandaag om 16.41 werd het brouwsel in de brouwketels aan de kook gebracht , nu moeten we geduld hebben tot…5 december 

SSSttt hier rijpt hem, die spreuk ken je wellicht, wel vanaf nu zal hij in alle rust en vree rijpen in Lichtaart in Bistro de Lichtaartse Kwezel…………..